Skills: Aktuellt

Signalisterna

Ta-ta-ta-taaa-Ta-ta-ta-Pling! Ta-ta-ta-taaa-Ta-ta-ta-Pling!

Signaler och meddelanden strömmar in. Från en nyckelpiga i knipa, från en renflicka på vift. Från en vulkan med pirr i magen, från en snigelbror i ensamt skal.

En ny arbetsdag har just börjat för signalisterna på den mobila avdelningen 415.

Ofta här i världen förstår man varann på en gång. Men ibland blir det problem. Tjall på linjen, trassel, trassligt. Man blir kanske ledsen, orolig, arg. Eller ensam. Därför finns signalisterna. Det är deras jobb att ta emot signaler, tolka, skicka vidare. För att alla bättre ska förstå varann och bli lite minde ensamma. För signalisterna är experter på att reda ut trassel.

Men hur bra är de egentligen själva på att förstå varandra? Och den där okända signalen som låter som långt, långt bortifrån: Vem är det som sänder och till vem?!

Signalisterna är ljudäventyr och dansteater som talar till hela kroppen, för barn från 4 till 7 år. Om att avge signal och säga hej. Om samarbete. Om att vilja förstå och vilja bli förstådd, sedd och älskad.

Premiär 15 september.

Föreställningen har tagits fram tillsammans med två klasser från Sandeklevsskolan och bygger på deras tankar och funderingar kring temat Kommunikation. Det är det tredje och avslutande steget i projektet Stafetten och spelas under hösten på Masthuggsteaterns scen samt i Göteborgs olika stadsdelar. Spelas för förskolor och förskoleklasser.

Regi: Anne Jonsson
Dramaturg: Kristina Ros
Scenograf: Råger Johansson
Kostymdesigner: Linn Henriksson Strååt
Ljuddesigner och kompositör: Anna Gustavsson
Ljusdesign: Fredrik Glahns

Medverkande: Hans Brorson, Zin Dusim, Helen Hansson, Yarien Rodriguez