Skills: Aktuellt

Signalisterna

Signalisterna är uttagna till bibu 2018!

Bibu, nationell scenkonstbiennal för barn och unga, samlar de bästa scenkonstupplevelserna i Sverige de senaste två åren. Vi på Masthuggsteatern är oerhört stolta över att juryn utsett Signalisterna till en av dessa!

———————————————————

Ta-ta-taaa-Ta-ta-ta-Pling! Ta-ta-Pling!

Signaler och meddelanden strömmar in. Från en nyckelpiga, från en renflicka, från en vulkan och från en snigelbror i ensamt skal. Alla behöver de hjälp. Och så hörs en okänd signal långt, långt bortifrån: Är det en stjärna som sänder?! En ny arbetsdag har just börjat för Signalisterna, avdelning 415. 

Ofta här i världen förstår man varann på en gång. Men ibland blir det problem, trassel, oroligt, ensamt. Då griper Signalisterna in, de är experter på kommunikation och till sin hjälp har de en fantastisk maskin.

Signalisterna är ljudäventyr och dansteater som talar till hela kroppen. Om att vilja förstå och vilja bli förstådd, sedd och älskad.

Föreställningen har tagits fram tillsammans med två klasser från Sandeklevsskolan och bygger på deras tankar och funderingar kring temat Kommunikation. Det är det tredje och avslutande steget i projektet Stafetten och spelas för förskolor och förskoleklasser.

Klicka HÄR för lärarmaterial

Signalisterna är nominerade till Scenkonstgalan 2017 i kategorin “Årets magi – De som får oss att tappa tid och rum”

 


PRODUKTIONSUPPGIFTER:

Koncept: Anne Jonsson, Kristina Ros, Råger Johansson Medverkande: Hans Brorson, Zin Dusim, Helen Hansson, Yarien Rodriguez Regi: Anne Jonsson Dramaturg & text: Kristina Ros Musik & ljuddesign: Anna Gustavsson Scenografi: Råger Johansson Kostymdesign: Linn Henriksson Strååt Maskdesign: Adam Högblom Ljusdesign: Fredrik Glahns Belysningsmästare & ljudteknik: Karl Wassholm Ljudmixning: Oskar Oscarsson Inspelad röst: Åsa BodinKarlsson Bygge: PA Karlsson, My Persson Producent: Hanne Wirde Marknadsföring: Amanda Wigand Projektledare Stafetten: Mikaela Latrille Projektassistent Stafetten: Cassandra Hedberg Dramapedagog: Luz Solano Publikvärd: Zlata Alagic Foto: Jonas Jörneberg Affisch: Felicia Fortes