Skills: Aktuellt

Signalisterna

Ta-ta-ta-taaa-Ta-ta-ta-Pling! Ta-ta-ta-taaa-Ta-ta-ta-Pling!

En ny dag har börjat och meddelandena strömmar in: Från en ensam flicka. Från ett vilsegånget renföl och ett träd som har ont. Från en kalas-sugen snigelmoster, från en fnissig sten, från en nyfödd stjärna i en annan galax.

Vi är på platsen som knyter samman all kommunikation. Här jobbar Signalisterna, experter på att tolka. Men meddelandena är mycket speciella och inte helt lätta att förstå. När Signalisterna ska tolka budskapen blir det ibland alldeles tokigt och knäppt, ibland alldeles underbart vackert. Men hela tiden viktigt och betydelsefullt.

Och Signalisterna ger sig inte! Med hjälp av barnen i publiken lyckas de till slut se till att alla som söker kontakt kan nå varandra.

Signalisterna är ljudäventyr och dansteater för barn från 4 till 7 år. Om att avge signal och säga hej. Om samarbete. Om att vilja förstå och bli förstådd – till varje pris.

Premiär 15 september.

Föreställningen har tagits fram tillsammans med två klasser från Sandeklevsskolan och bygger på deras tankar och funderingar kring temat Kommunikation. Det är det tredje och avslutande steget i projektet Stafetten och spelas under hösten på Masthuggsteaterns scen samt i Göteborgs olika stadsdelar. Spelas för förskolor och förskoleklasser.

Regi: Anne Jonsson
Dramaturg: Kristina Ros
Scenograf: Råger Johansson
Kostymdesigner: Linn Henriksson Strååt
Ljuddesigner och kompositör: Anna Gustavsson
Ljusdesign: Fredrik Glahns

Medverkande: Hans Brorson, Zin Dusim, Helen Hansson, Yarien Rodriguez