Senaste nytt!

Gott nytt scenkonstår!!
HURRAAA för oss som fyller 25 år!

Tillbaka på kontoret och i fullgång.

Planerna för Skatten #3, den tredje delen och året av vårt arvfondsfinansierade projekt, har påbörjats.
Premiären är i September och riktar sig denna gång till förskolan.
Men innan dess ska vi lära känna många nya barn och medarbetare. En spännande resa!
Vår mellanstadieföreställning som även den har premiär till hösten ska också börja repeteras och planeras. Men först ska vi spela Skatten för lågstadiet ännu en termin här på Masthuggsteatern, Hemulen ska iväg på turné, det blir en ganska lång tur i södra Sverige.Mörkrädd ska in i  mörka klassrum och Utanför boxen kommer också besöka en och annan skola i Sverige.

Nu kör vi!!

 

Mörkrädd vann pris i kategorin årets Slowfood!!

ÅRETS SLOWFOOD
– Vi vill hylla näringsrika långkok som får oss att växa som människor

Mörkrädd – Masthuggsteatern
Juryns motivering: Det börjar som en lätt darrning i magen och slutar med stenbumling och hög puls. Vi tvingas att välja, vi tvingas att delta, det är en härligt jobbig uppgift. En ficklampa i mobilen svarar på frågan. Kan jag förändra framtiden? I snart 25 år har de tagit barnen på största allvar och skapat stor konst som berikat oss alla.

scenkonstgalan2016-117

Jorge fick representera Masthuggsteatern!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trete besöks Av Hemulen som älskade tystnad.

Under barnteaterfestivalen, TreTe i Trollhättan kommer Hemulen som älskade tystnad visas två gånger den 10/11. Vi hoppas att det blir mycket spelningar i regionen efter det!


Mörkrädd är nominerad till Scenkonstgalan 2016 i kategorin “årets Slowfood – näringsrika långkok som får oss att växa som människor”

Spelar för högstadiet hela hösten och våren, kolla in!

Nominerade till Scenkonstgalan 2016

 

 


En vecka fylld av föreställningar.

Den här veckan spelar vi alla våra föreställningar.
Utanför Boxen tar plats på Samskolan,
Skatten spelar på vår hemma scen, Mörkrädd spelar här hemma för en publik som är på besök från Mariestad och helgen avslutas med Hemulen som älskade tystnad i Borås!

Mörkrädd, Masthuggsteatern Göteborg 160902. Foto: Lina Ikse

 

 

 

 

 

 

Sista datumet för att ansöka till vår audition har varit, så nu läser vi alla de ansökningar som kommit in. Så mycket intressanta människor det finns!

 

 


Gäster i våra lokaler!!
The Freedom Theatre

Göteborgs Teaterförening bjuder in Nabil Al-Raee, konstnärlig ledare för Frihetsteatern i Jenins flyktingläger, Palestina, och Jonatan Stanczak, en av Frihetsteaterns grundare, som talar om förutsättningarna för politi14479613_1825014837754243_3382069463576066204_nsk teater i Palestina och Frihetsteaterns roll i den palestinska befrielserörelsen.
Samtalet hålls på engelska.
Inträde: Fri prissättning. Alla bidrag går till Frihetsteatern.

The Freedom Theatre, Frihetsteatern, ligger i Jenins flyktingläger på Västbanken och är idag det största kulturcentret i norra delen av det palestinska området. Frihetsteatern erbjuder workshops i teater, fotografi, filmskapande och fotografi, producerar scenkonstföreställningar och driver en treårig skådespelarutbildning.

Banden mellan Frihetsteatern och Sverige är starka. Bland de som grundade Frihetsteatern 2006 fanns två svenskar och i Stiftelsen The Freedom Theatre, som leder teaterns verksamhet, finns flera svenska välkända kulturpersonligheter och människorättsaktivister. Samarbetet mellan svenska och palestinska kulturarbetare har inte bara bidragit till att bygga upp en professionell teater i Jenin utan också till inspiration för svenska kulturarbetare och kulturinstitutioner.

Samarbetet mellan Frihetsteatern och Sverige bedrivs huvudsakligen genom Frihetsteaterns Vänförening i Sverige; som har lokalgrupper i Malmö, Göteborg och Stockholm. Kontakt: swedenfriends@thefreedomtheatre.or


Audition – vi söker nya medarbetare till Stafetten #3.Stafetten Logga

Läs mer på vår hemsida. Sista anmälan 20 oktober. Audition 5 nov.


15 oktober firar vi Teaterstråkets dag!

Vi spelar Skatten kl 14 och Mörkrädd kl 21:30.

Biljetter på Kulturpunkten.nu
Uppge koden “teaterstråket” och gå 2 för 1


Pjuuuu.. Två premiärer avklarade!

Nu har både Mörkrädd och Skatten visat sig för publik. Vi är så glada för våra nya produktioner som kommer v ara med oss under året.  Skatten spelas här på vår hemma scen, för skolor, där barnen får vänskapsklasser och hemliga uppdrag att ta med sig hem. Mörkrädd ska ut i skolor, klassrum, källarlokaler och mörklagda rum för att få pubmasthuggsteaternskatten-mammanliken att förstå att de fått besök av framtiden och bara dom kan avgöra hur framtiden ska bli.

Vi kommer att finnas på scenkväll och på utbudsdagarna i Hässleholm passa på att prata med oss då.

Helen spelar Mamman i Skatten.
foto Nadim Photography

Läs recensionerna här Skatten

 


Hösten är här!

Nu är vi tillbaka i repetitionslokalerna och på kontoret.
Kontoret är bemannat måndag till fredag 9-16.
Vi ser fram mot en härlig höst tillsammans!

Boka skolföreställningar på 031-12 12 31

Skatten Premiär 16 September
Mörkrädd Premiär 2 September

stafetten_skatten_affisch_bild_webb_MG_3423

 

 

 

 

 

 

 

 


Förlängd spelperiod för Hemulen!
2-13 maj för skolor och förskolor,
8:e och 15:e maj kl 14 spelar vi extra helgföreställningar!

Boka skolföreställningar på 031-12 12 31 och offentliga föreställningar påhttp://kulturpunkten.nu/evenemang/hemulen-som-alskade-tystnad/

 


 En lärorik Söndag!

Söndagen den 13 Mars spelade vi vår sista offentliga helgföreställning av HEM. Vi hade också besök av Teater Struktur som spelade sin föreställning Mellan Rum. Den ska spelas runt om i Sverige under året. Efteråt träffades vi och pratade om erfarenheter och tankar kring att arbeta med ett arvfondfinansierat projekt. En spännande söndag!

Nu börjar första delen av Stafetten gå mot sitt slut. Vi är dock i full gång med arbetet med nästa produktion. Mellanstadieklasser på Sandeklevskolan jobbar med dramapedagoger och konstpedagoger. Vi ser fram mot en spännande höst!!  Läs mer under här!

12698667_10153617580753462_5244147333948676723_o

 

 


 Succé för Schaktet!

Vår nya föreställning – Schaktet – har fått lysande recensioner i Göteborgs-Posten.

“Än en gång är Masthuggsteatern omistlig” skriver Tomas Forser.

Läs recensionen här!

Biljetter bokar du hos vårt biljettombud Kulturpunkten:  www.kulturpunkten.nu eller 031-368 32 99

Välkomna!

 

Hösten på Masthuggsteatern!

2015-08-10

Välkomna till en fullspäckad höst på Masthuggsteatern! Här blir det tre premiärer innan nyår! Schaktet, för en vuxenpublik, kommer spelas kvällstid från 19 september till 2 december. Hem, för mellanstadiet, spelas kl 10 och kl 13 de flesta vardagar från 15 oktober till 10 december. I slutet av november blir det premiär för vår nya turnerande föreställning för barn i åldern 4-8 år. Mer info om den kommer!

Varmt välkomna till Masthuggsteatern i höst!


 

 
Masthuggsteatern får stöd från Allmänna arvsfonden!

Masthuggsteaterns storsatsning Stafetten är ett av de nya projekt som beviljats stöd från Allmänna arvsfonden.

Stafetten är ett projekt av konstnärlig, pedagogisk och social art, där äldre barn lämnar över till yngre i en stafett. Det de lämnar över är en teaterföreställning som formulerar barnens verklighet och drömmar, och som ska spelas för ung publik i hela Göteborg. Stafetten tar sin början i höst när Masthuggsteaterns nya högstadieföreställning Utanför boxen får premiär. Utanför boxen kommer tjäna som utgångspunkt och inspiration för de högstadieelever som blir först ut med att skapa en föreställning för mellanstadiet. Stafetten #1 får premiär hösten 2015.


 

Masthuggsteatern har tilldelats Svenska Teaterkritikers Förenings Barn- och ungdomsteaterpris 2013!

Juryns motivering: ”MASTHUGGSTEATERN i Göteborg, för iscensättningen av Alexander och påfågeln, efter en roman av Lygia Bojunga. Med orubblig tilltro till teaterns berättande förmåga och rik, kollektiv fantasi i formen flätas äventyret om livets olika villkor samman. Frigruppen blottlägger fiffigt pjäsens tema om förtryck av kropp och tanke och utmanar samtidigt rädslan för att ung publik skulle ha begränsad förmåga att ta emot en perspektivrik föreställning i fullt format.”