Skills: Aktuellt

Mellanrummet – ett ljudverk från Masthuggsteatern och Regionteater väst

Hej. Hör du mig? Kan du se mig? Jag finns här. Ja alltså jag finns här runt om hela dig. Det är jag som är Rummet. Det rummet du befinner dig i. Här där du är. Jag heter Rummet. Vad heter du?

Mellanrummet handlar om mellanrummen vi ser och inte ser. Mellanrum mellan vägg och vägg, mellan golv och tak, mellan människa och människa. Mellanrum som krymper och växer när du rör dig. Mellanrum som öppnar världar när du lyssnar. Mellanrum där du får plats och kan höra till.

Mellanrummet är en blandning av hörlursverk, koreografi och upptäcktsfärd på en plats du trodde du redan kände. Ett mellanrum av möjligheter som börjar när du tar på dig ett par hörlurar, men inte slutar när du tar av dig dem. Rummet säger hej till dig, men inte hejdå. Den som kändes långt borta har hamnat nära, det som du trodde stumt har fyllts av klanger och ljud.

Mellanrummet har skapats i samarbete mellan Masthuggsteatern och Regionteater Väst. Ett interaktivt ljudverk perfekt att uppleva i det egna klassrummet eller något annat passande utrymme i skolan, och erbjuds åt en grupp om max 30 personer i taget. Beställ det och vi kommer till er!

Längd: Ca 30 minuter.
Målgrupp: Alla från 8 år.

LÄRARMATERIAL KAN LADDAS NER HÄR


KONCEPT, TEXT & REGI/KOREOGRAFI Helena Lundqvist,
DRAMATURG Kristina Ros, KOMPOSITÖR Felix Björklund, RÖST Åsa Bodin Karlsson,
KOMMUNIKATÖR & FOTO/GRAFIK Daniel Andersson, TEKNISK SAMORDNARE Krister Uddén, SCENKONSTPEDAGOG Ulrika Liljedahl, PRODUCENTER Elin Svensson (Regionteater Väst) & Hanne Wirde (Masthuggsteatern), KONSTNÄRLIGA CHEFER Monika Milocco (Regionteater Väst) & Kristina Ros (Masthuggsteatern), 

TACK TILL All provpublik. Tobias Löfberg, Verónica Quintero Ondicol & Agnes Fransson för medverkan i affischfoto.

Ett samarbete mellan Masthuggsteatern & Regionteater Väst