Kulturnatta 2016

I Masthuggsteaterns foajé firas Kulturnatta med konstutställning, livemusik och mycket, mycket gott häng.

Ni kommer att möta Anders Tolergårds teckningar, Elin Engbergs bluespianodängor, Frida Eklunds keramik, Oh, Harrys och A.M.E.s kompositioner live samt Clownfrekvenser!!!
läs mer om akterna här nedan, speltider meddelas inom kort.

Varmt välkomna!!!! Fri entré
https://www.facebook.com/events/171710969855716/

 

Anders Tolergård
är skådespelare, just nu på Folkteatern, men hade vernissage i december på sina fantastiska teckningar där motiven kretsar kring minnen från hans uppväxt i Stenungsund. Verken finns att beskåda samt till försäljning hela kvällen!

A.M.E.
är musikern och skådespelaren Anna Maria Engbergs soloprojekt. Hon släppte en dubbelEP för ett år sedan, men eftersom hon varken hann promota eller turnera förra året tänkte hon släppa den igen lagom till Kulturnatta med inställningen att musik ej innehar bästföredatum…
2016 är 5e året i rad A.M.E. har spelat på Kultutrnatta och med sig på scen har hon vännen Karin de Frumerie!!! www.musicbyame.com

CLOWNFREKVENSER (Kristin Rode och Johannes Fuchs)
tittar in med valda delar ur sin musikaliska repertoar med stycken av framstående tonsättare som Frans Schubert, Yoko Ono och Nina Hagen.

Elin Engberg
är kvällens barpianist. Elin är främst rootsmusiker och spelar med bl.a The Storm and The Fire och Det blev handgemäng. Under Kulturnatta är hon foajéns egen bluesdrottning.

Frida Eklund
Frida är utbildad keramiker och håller främst till på Varbergs Keramik i Hamnmagasinet. Fridas vackra alster går att se och köpa under Kulturnattakvällen!!!
På instagram finns Frida som “Eklundkeramik”

Oh, Harry
Harriet Ohlsson som Oh, Harry släppte för några år sedan albumet Arena Rock www.soundcloud.com/oh-harry
Hon har nått framgångar såväl på nätet som på livescenen med sitt personliga sound och uttrycksfulla röst. På kulturnatta får vi höra Harriet utan sin parhäst David Byström (för han var redan bjuden på 40årsfest) men kolla in deras musikvideoprojekt på https://www.youtube.com/user/jespertorsson
Förutom Oh, Harry är Harriet Ohlsson saxofonisten och sångerskan som har spelat Klezmer, varit frontfigur i Hellsongs och spelat åtskilliga musikteaterföreställningar med Musikteater Jag är här nu! Just nu är hon aktuell som kompositör/musiker i “Drömmar” på Folkteatern.