Skills: Aktuellt

Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien

 “Vissa familjer är mer Italien än andra. Det är bara det jag menar.
Och det är inget konstigt med det, vissa är Italien och vissa är…
något annat land, någon annan plats.
Ni är mer en tältfamilj, är det inte så?”

Masthuggsteatern presenterar en snabbkäftad komedi om lögner, bluffar och önskan att verka lite mer Italien.

Har du överdrivit lite någon gång? Kanske brett på lite extra? Kanske suttit på kafferasten och skrutit om den roliga festen du var på fastän du egentligen vantrivdes? Eller photoshopat semesterbilderna lite? Bara fixat den blå färgen på himlen alltså. Tagit bort den där finnen du hade. Bara bättrat på lite, för vardagen är ju så vardaglig liksom. Mer tältsemester än Italien. Och vem vill vara det när alla andra är så perfekta?

Med Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien utforskar Masthuggsteatern och dramatikern Kristian Hallberg lögnen i alla dess former. Från den oskyldiga överdriften till den stora livslögnen. En intim och lekfull föreställning med nyskriven musik av Harriet Ohlsson (Oh Harry). Föreställningen riktar sig till vuxna och gymnasiet och spelas på Masthuggsteatern och på turné.

Boka dina biljetter på Kulturpunkten
Skolbiljetter bokas enklast genom vårt bokningsformulär
HÄR kan du ladda ner lärarmaterialet till föreställningenAfter Work på Masthuggsteatern!

Onsdag 2 maj 17:30-18:30. Föreställning 19:00-20:00. BOKA SENAST tisdag 1 maj kl 12:00
Fredag 4 maj 17:30-18:30. Föreställning 19:00-20:00. BOKA SENAST torsdag 3 maj kl 12:00

Kom till oss och njut av baskiska (inte riktigt italienska) smårätter (pintxos) innan du ser på vår
nya komedi Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien.

4 st Pinxtos kostar 75 kr och det är superfina Basque som caterar, så du kan vara säker på att det kommer vara riktigt gott.

Så vill du äta gott och se fin teater så är det bara att först boka din teaterbiljett för någon av de aktuella datumen på kulturpunkten och sedan höra av dig till oss på mail@masthuggsteatern.se eller 031-121231 för att boka din mat. Kom ihåg att nämna om du är vegetarian eller är allergisk mot något.

 PRODUKTIONSUPPGIFTER:

Av: Kristian Hallberg Regi: Anders Tolergård Kompositör: Harriet Ohlsson Scenografi och kostym: Råger Johansson Ljusdesign: Anders Tolergård, Råger Johansson Medverkande: Åsa BodinKarlsson, Philip Lithner Dramaturg: Kristina Ros  Producent: Hanne Wirde, Amanda Wigand Foto: Lina Ikse Förlag: Draken teaterförlag

 

Med stöd av Kulturrådet, Göteborgs Stad Kultur och Sensus.