Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/57/199957/masthuggsteatern.se/public_html/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 151

Hans Brorson, skådespelare

Hasse är just nu aktuell på Masthuggsteatern med Avatarer och Hemulen som älskade tystnad.

Hasse började sin teaterbana på Teaterlinjen på Marieborgs folkhögskola i Norrköping som 19-åring. Några år senare kom han in på svenskspråkiga skådespelarutbildningen på Teaterhögskolan i Helsingfors, Finland. Han har bott i Göteborg sedan 1996, och har jobbat som frilansande skådespelare på en rad olika teatrar, bl.a. Teater Jaguar, Folkteatern, Teater Trixter och Cinnober.
Den första produktionen Hasse medverkade i på Masthuggsteatern var Rannsakningen 1999. Fast då hette teatern En Annan Teater.
Hasse har medverkat i en rad föreställningar, bl a Momo 2001, Den goda människan från Sezuan 2005, Ett Guds barn 2009, Alexander och påfågeln 2013 och Utanför Boxen 2014, Shaktet 2015 och Mörkrädd 2016/2017

“Jag är stolt och glad att jag har privilegiet att få jobba på Masthuggsteatern. Teater och scenkonst är för mig mer än underhållning. Med teatern och mitt skådespeleri vill jag komma nära åskådaren och synliggöra hur vi fungerar som människor. Jag vill tillsammans med publiken ta en titt på människan, samhället och världen, både det som är bra och det som är dåligt. Förhoppningsvis kan jag vara med och inge hopp, eller vara en del i att åstadkomma förändring. Genom att se bra scenkonst tror jag att man som människa växer, orkar fortsätta kämpa, och i bästa fall våga ta ett steg ut i det okända och möta förändringen. De gamla grekerna kallade det Katarsis. Om jag lyckas kan bara du svara på.”