Skills: Aktuellt

Gudspartikeln

Hur kan flyttfåglarna hitta hem? Vilka byggstenar är livet konstruerat av? Vad är det för meningen med att leva om man ändå ska dö? Hur ska man fatta Gudspartikeln?

Sophia är elva år och intresserad av de stora frågorna. Inuti henne är världen ett expanderande universum men utanför är världen trång och fantasilös och ingen förstår henne. Något har hänt, någon har försvunnit i Sophias liv, det finns saker att läka och begripa. Hon behöver en paus. Så en dag stannar Sophia helt enkelt inne på sitt rum.
Inne i rummet blir det snart rätt tråkigt och ensamt. Utanför dörren finns en orolig mamma. Men en dag dyker en röst upp på nätet. En röst som fattar och också funderar över samma saker som Sophia. Det gråa rummet byts om till fyrfärg.

Gudspartikeln är universums minsta beståndsdel och berättelsen om att leta efter meningen med allt, om att sörja någon man älskar, om att hitta en vän. Om att behöva en paus i livet och sedan våga klivet ut igen. 

Gudspartikeln är Masthuggsteaterns nya föreställning för 10-13 år och balanserar fint allvar med lek medan den konfronterar både stora frågor och stora känslor. Föreställningen blandar skådespeleri med specialgjorda animationer och nyskriven musik.


Medverkande: Li Molnár Kronlid, Av: Johanna Emanuelsson, Regi: Helena Sandström Cruz, Scenografi & Kostymdesign: Råger Johansson, Ljusdesign: Anna Wemmert Clausen, Animationer: Karin Drake, Musik & ljuddesign: Hannah Tolf, Dramaturg: Kristina Ros, Inspelade Röster: Åsa BodinKarlsson & Erik Lennblad, Föreställningstekniker: Amanda Clausen, Inspelningstekniker: Filip Leyman, Snickare: PA Karlsson & Råger Johansson, Producent: Amanda Wigand, Hanne Wirde och Andreas Hamberg, Turnéproducent: Samuel Ek, Förlag: Colombine, Lanseringsbildsfoto: Jonas Jörneberg, Lanseringsbildsillustration: Alba Lange, Föreställningsfoto: Lina Ikse