Skills: Aktuellt

Fårgudar

Dansteater för alla som nån gång känt sig fel

Å nej, nu blev det fel, fel igen. Det syns nog, på liksom hur jag går. Det var inte jag, det var inte mitt fel, inte meningen.
Jag känner inte en endaste en här, så läskigt att vara ny.
Hoppas ingen såg. Hoppas ingen vet. Hoppas jag får vara med. Hoppas, hoppas, hoppas det bli en bra dag.
Hej! Hej! Hej hej! Vill du leka?


Vi är på ett tak. Fårgudarna bräker, springer runt i flock, är nyfikna. De spanar och lyssnar. Det strilar upp röster och tankar från barnen nedanför. Där finns lek och kompisar och en ny dag som just börjat. Där finns besvärliga fel-känslor, ensamheter och längtan efter att höra till. Ja, lite som det brukar vara här i världen.

Där är den som har knas hemma. Där är den som längtar så efter att få rida att det blir som sant. Där är den som det alltid blir kaos och fel för, fast han bara vill säga hej. Och där är fårgudarna som ser dem.

Fårgudarna är får och gud i ett. Deras superkraft är empati och de är ganska så lika oss människor.

Fårgudar är en dansteaterföreställning skapad av teamet bakom Signalisterna och har tagits fram i samarbete med Regionteater Västs dansensemble.

För F-klass till åk 4.

KLICKA HÄR FÖR ATT LADDA NER LÄRARMATERIAL


Medverkande: Åsa BodinKarlsson, Li Molnár Kronlid och Gustaf Jönsson, Koncept: Anne Jonsson, Kristina Ros & Råger Johansson, Regi: Anne Jonsson, Koreografi: Anne Jonsson i samarbete med ensemblen, Dramaturg & Text: Kristina Ros, Scenografi & Kostym: Råger Johansson, Kompositör: Hannah Tolf, Ljusdesigner: Fredrik Glahns, Kostymtillverkare: Kristin Johansson-Lassbo, Studiomusiker: Jonathan Albrektson, Filip Leyma, Inspelningsteknik & mixning: Filip Leyman, Tekniker: Therese Larsson, Jonathan Böiers, Bygge: PA Karlsson, My Persson, Producenter: Hanne Wirde, Amanda Wigand, Producent, Regionteater Väst: Cathrine Ericsson, Projektledare Rörelsen och turnéläggare: Samuel Ek, Foto: Lina Ikse

Fårgudar är en del av Masthuggsteaterns projekt Rörelsen och har producerats i samarbete med Regionteater Väst.
I originalensemblen som arbetade fram föreställningen ingick Helena Lundqvist och Rasmus Skaremark-Solberg som till vardags tillhör dansensemblen på Regionteater Väst och som alternerade i föreställningen under dess första spelperiod, samt André Gatu. 

Tack till: Röseboskolans F-3 klass i Vänersborg och deras lärare Eva-Lotta; referensklasser på Oscar Fredriksskolan; Christina Möller – kulturombud Oscar Fredriksskolan; Ulrika Liljedahl, danspedagog Regionteater Väst, för hjälp med pedagogiskt material och workshop.