Skills: Historik

Det osynliga barnet (2012)

ikon_osynlig_1

Bjällran kom pinglande nerför trappan, ett steg i taget, en liten paus mellan varje steg. Mumintrollet hade väntat på den hela morgonen. Men det var inte silverbjällran som var det mest spännande idag. Det var tassarna. Ninnis tassar som kom klivande nerför trappan, mycket små och med ängsliga små tår som höll sig tätt intill varandra. Mumintrollet rusade ut i trädgården och skrek: “Mamma! Hon har fått tassar! Tassarna syns!”

Masthuggsteatern firar Tove Janssons 100-årsjubileum med den klassiska berättelsen om barnet som varit så osett att hon bleknar bort för att slutligen bli helt osynlig. När Ninni tas om hand av den hyggliga muminfamiljen, blir hon steg för steg synlig igen.

En föreställning i det lilla formatet. För barn 4-9 år.

Dramatisering: Kristina Ros & Rolf Sossna, Regi: Rolf Sossna, Musik: Jonas Franke-Blom, Dockmakare: Sara Bohman, Kostym: Råger Johansson

Recensionsklipp:

“Tove Janssons novell från 1962 är rikt stoff, det är inte utan skäl Ninnis inre resa fängslar både barn och psykologer. Underverket på scenen är hur Åsa BodinKarlsson, utan att konstra till det, växlar mellan berättande och gestaltning. Iscensättningen ger utrymme för dynamik, en mycket följsam rytmik, som vore själva berättelsen musik och orden dess sång. / — / Kort sagt – grattis, publiken från fyra år. Och grattis jubilerande Masthuggsteatern. Det här lär blir en långkörare.” Sven Rånlund, Göteborgs-Posten.