Skills: Historik

Bara nåt jag sa

Billie är hemma och sjuk, klasskamraten Michelle kommer till honom med läxor. Billie är den skötsamme som alla tror gott om, Michelle är strulpellan som får skulden för allt. Michelle är trött på det och på att andra, speciellt Billie, alltid kommer undan. När det visar sig att Billie inte alls är sjuk, ser Michelle sin chans: Tänk om Billies pappa får reda på att sonen skolkar? Att han har ljugit?

Detta blir startskottet för en karusell av stora och små lögner, där det som nyss var hittepå vips blir upphöjt till sanning. Och där hisnande snabbt fyra personer, två barn och två vuxna, hamnar på ett gungfly av livslögn, vardagsbedrägeri och alternativa fakta.

För hur är det med pappans ”jobb”? Och läraren som lämnat sina elever ensamma för att hennes hund är sjuk. Har hon ens hund?

Masthuggsteatern presenterar en lika aktuell som underhållande pjäs om barn som ljuger för barn, föräldrar som ljuger för sina barn, barn som ljuger för sina föräldrar, människor som ljuger för människor.

Hur mycket lögn tål tilliten? Hur mycket sanning? Och exakt när går ett skoj över gränsen?

Klicka HÄR för lärarmaterial

 PRODUKTIONSUPPGIFTER:

Av: Kristian Hallberg Regi: Johanna Larsson Scenografi: Råger Johansson Kostym & Attribut: Hilda Fürst Maskdesign: Evalena Jönsson Lunde Ljuddesign & -teknik: Rasmus Persson Ljusdesign: Johanna Larsson, Råger Johansson Medverkande: Åsa BodinKarlsson, Philip Lithner (ersätter Isak Liljeqvist) Dramaturg: Kristina Ros Regiassistent: Grim Friberg Producent: Amanda Wigand Marknadsföring: Hanne Wirde Foto: Lina Ikse Förlag: Draken teaterförlag

 
Med stöd av Kulturrådet, Göteborgs Stad Kultur och Sensus.