Skills: Historik

Avatarer

En dag får Simon en konstig friend request i sitt favoritspel. Någon som skriver på dålig engelska och verkar liksom gammal. Som byter namn hit och dit, vill bli vän och spela med Simon och som inte ger sig. Det känns som ett gubbcreep förföljer honom. Samtidigt är det något konstigt med hans pappa, Rikard. Han slutar gå till jobbet och hemmet börjar förfalla. Han verkar pyssla med något hemligt på sin dator. Och ena stunden verkar han tro att Simon är näthatare eller nåt, nästa hintar han att Simon borde festa och kröka mer, och ibland sitter han bara och kollar skumt på Simon.

Vad är det som händer med pappan? Vem är han egentligen? Vem tror han, pappan, att Simon är? Och varför är det plötsligt fullt av konserver överallt i hemmet?

Avatarer blir ett lika underhållande som innerligt virrvarr av möten och missförstånd där handlingen ömsom utspelar sig i spelvärld och chattar ömsom i det vi kallar verkligheten. Där vi ena stunden ser allt genom Simons ögon och i den nästa Rikards. Det är historien om en far och son som inte riktigt kan förstå varandra. Medan bägge två i själva verket mest längtar efter en ärlig och nära relation. Och mitt bland avatarer som byter ägare och utseende, äger ett trevande möte rum mellan en son och hans pappa.

Du hittar våra offentliga spelningar här!

Vill du se när Avatarer spelas? Gå till spelplanen.

Är du intresserad av att boka Avatarer på Turné? Gå till utbudsbladet
eller kontakta vår turnéansvarige på samuel@masthuggsteatern.se


PRODUKTIONSUPPGIFTER
Av:
Gustav Tegby, Medverkande: Erik Lennblad (ersätter Philip Lithner) och Carl-Markus Wickström (ersätter Hans Brorson),
Regi: Peter Elmers, Scenografi & Kostym: Råger Johansson, Ljusdesign: Maria Ros,
Ljuddesign & Komposition: Robin af Ekenstam, Dramaturg: Kristina Ros,
Inspelad röst:
Zahra Ahmadi, Avatarrockarna, slutlig design och sömnad: Helena Lundström, Bygge: Råger Johansson, PA Karlsson, My Persson,
Teknik: Philip Lithner, Scenteknik: My Persson,
 Affisch: Mikel Nilsson,  Foto: Lina Ikse,
Trailer: Peter Elmers och Mikel Nilsson, Marknadsföring: Samuel Ek, Susanna Fredén,
Turnéläggning: Samuel Ek, Producent: Susanna Fredén, Förlag: Colombine Teaterförlag


Med stöd av Statens Kulturråd, Göteborgs Stad och Sensus